Uutiset

W4x maaliintulo.
W4x kultajoukkue.
M4x pronssijoukkue
Juniorit ja nuoret joukkueen yhteiskuvassa.
JW2xA palkintojenjako.
U23W1x palkintojenjako
Lilia vesillä.
U23M2x tuulettaa.
Williamin loppukiri puree.
Kauhukahva ei käytössä kulu.
Konehuone.
Kahdeksikko.

Laajaa menestystä Valkeakosken SM-kilpailuissa - hyvällä yhteishengellä (25.-26.8.2018)

Turun Soutajat menestyi erinomaisesti ja ilahduttavan laajalla rintamalla Valkeakosken juniorien ja nuorten SM-kilpailuissa ja aikuisten isovene SM-kilpailuissa. Seuran puheenjohtajaa Markku Hirvistä lämmitti lukuisien mestaruuksien ja mitalien ohella erityisesti kaikkialla huokunut seuran yhteishenki ja iloinen tekemisen meininki. 

Lauantaina ilonaiheina A-tytöt...

Lauantaina kilpailut alkoivat A-junioreiden yksiköillä. TS saalisti kaksoisvoiton A-tytöissä, kun Kaisa Eronen souti suvereeniin voittoon ja Malin Eriksson oli hienosti toinen. Alle 23-vuotiaiden naisten yksikössä järjestys oli sama täydennettynä Minka Halavan kolmossijalla.

A-juniorityttöjen pariairokaksikkolähtökin päättyi TS:n kaksoisvoittoon, tällä kertaa joukkueilla Halava-Eriksson ja Wilhelmiina Leppähaara- Kaisa Eronen.

... ja U23 miehet...

Miesten alle 23-vuotiaiden sarjassa TS uusi pariairokaksikon voiton joukkueella Otto Öhman-Vili Halava.

- Meillä oli parin veneenmitan johto, mutta sitten otti tuulisessa säässä airo kiinni ja vene pysähtyi. Muut saivat meidät kiinni, mutta saimme puristettua lopussa uudelleen kärkeen, Otto Öhman summasi kisan kulkua.

Vili Halava oli lisäksi yksikössä hopellla TAKOn Antti Koirasen jälkeen.

...sekä nuorimmat juniorit

C-tyttöjen pariairokaksikossa TS:n Pilvi Österman-Vilma Halava nappasivat SM-hopeaa. D-poikien yksikössä William Öhman oli mahtavalla loppukirillä myös toinen ja D-tyttöjen yksikössä Lilia Toivonen taisteli itsensä kovassa kelissä kolmanneksi.

Naisten pariaironelonen SM-kultaan

Aikuisten isovenelähdöissä TS otti kultaa naisten ainoassa SM-lähdössä eli pariaironelosessa joukkueella Inkeri Kyynäräinen-Inna Nurmi-Paula Stenberg-Kaisa Eronen. Joukkueen tahtiairo Eronen piiskasi joukkueensa hienoon vauhtiin ja näin viime vuotinen hopea saatiin kirkastettua. Toiseksi kovassa taistelussa tuli TAKO ennen SMARK:a.

- Harjoittelu tuotti tulosta, yhteissoutu sujui paremmin kuin koskaan, totesi keulasoutaja Inkeri Kyynäräinen voiton jälkeen.

Miesten isovenelähdöissä TS:lla oli kaksi joukkuetta, pariaironelonen ja kahdeksikko. Näistä ensimmäinen päätyi kolmanteen sijaan joukkueella Teemu Kipinoinen-Antton Helmi-Joonas Jousimo-Vili Halava.

- Saatiin hyvä startti, johdettiin tonni ja sitten muiden parempi matkavauhti tuli esiin, joukkueen nestori Teemu Kipinoinen summasi kisan jälkeen.

Kahdeksikossa tuloksena oli hieno hopeasija täpärästi ennen Nesteen Soutajia. TAKO oli tänä vuonna liian kova lyötäväksi sekä kahdeksikossa että pariaironelosessa. TS:n kahdeksikko oli hieno yhdistelmä kokemuksen tuomaa taitoa ja nuorten soutajien  konehuoneen voimaa - joukkueessa soutivat  Teemu Kipinoinen, Otto Öhman, Antton Helmi, Jussi Hämäläinen, Joonas Jousimo, Vili Halava, Anton Westerlund ja Jan Karsten, coxinaan Heli Halava.

Junioreille sunnuntaina nelossijoja

Sunnuntain junioreiden SM-lähdöissä saaliina oli pelkkiä nelossijoja - C-tyttöjen yksikössä Vilma Halava, C-poikien yksikössä William Öhman sekä B-tyttöjen kaksikossa Pilvi Österman-Vilma Halava jatkoivat kisarupeamaansa hienosti taistellen.

(Teksti VH, kuvat: Inkeri Kyynäräinen co.)

Helmi-Jousimo pallilla.
Kaisa hopealla.
Malin naisten kevyen yksikön pronssilla.
Tyttöjen pariaironelosen kultajoukkue.

Helmi-Jousimo mestareiksi — myös Eronen, Eriksson ja Stenberg mitaleille pienvene SM-kilpailuissa.     (Tampere 11.-12.8. 2018)

Turun Soutajien kaksikko Antton Helmi - Joonas Jousimo palasi kultakantaa parin vuoden tauon jälkeen Tampereella soudetuissa pienvene SM-kilpailuissa. Sunnuntain finaaliin suoraan alkuerästä edennyt pari sai finaalissa kelpo vastuksen TAKOn soutajien Koiranen-Kauppi kaksikolta, mutta lopun kiivaassa taistossa TS:n soutajat pitivät johtonsa maaliin asti.

- Kova taistelu, kaikkemme annoimme radalle ja se riitti, totesi Antton Helmi kisan jälkeen. 

Jousimo souti jo ennen pariairokaksikkolähtöä hopealle miesten yksikössä Hämeenlinnan Robert Venin jälkeen. Naisten SM-finaaleissa Kaisa Eronen uusi hienosti yksikön hopeansa, pari Paula Stenberg - Eronen oli pariairokaksikossa kolmas, ja Malin Eriksson naisten kevyen yksikön kolmas. 

TS:lla oli sekä miesten että naisten pariairokaksikon A-finaaleissa kaksi joukkuetta, naisissa kaksikko Minka Halava - Malin Eriksson oli neljäs ja miehissä kakkosjoukkue Otto Öhman - Vili Halava selvitti tiensä A-finaaliin ja oli siinä viides. 

Lauantaina junioreiden isoveneistä SM-kultaa

Kaukajärven kilpailujen yhteydessä soudettin myös tyttöjen pariaironelosen SM-lähtö, jonka TS:n joukkue Wilhelmina Leppähaara - Mette Hämeenaho - Minka Halava - Kaisa Eronen voitti alkuvaikeuksien jälkeen.

Helmi-Jousimo voittoon Sorøn Nordic Open regatassa lauantaina, Kaisa Eronen neljäs junioreiden PM-lähdössä 

Turun Soutajien pariairokaksikko Antton Helmi-Joonas Jousimo voitti selvästi lauantain Nordic Open lähdön Sorøssä.

- Kesän tähän asti paras veto. Ensimmäisen tonnin keli oli paha, mutta saimme revittyä eroa jo siinä, jälkimmäisellä tonnilla keli oli parempi, ja johto säilyi. Lupaa hyvää huomisen sunnuntain vedolle, kertoi tahtiairo Joonas Jousimo.

Sorøn regatan yhteydessä soudetaan myös junioreiden PM-kilpailut. Niissä Suomen edustajana soutanut TS:n Kaisa Eronen pääsi alkueristä A-finaaliin ja oli lopulta kisan neljäs. TS:n Malin Eriksson oli B-finaalin kolmas.

Linkki tuloksiin.

Sisäsoutuviestit yrityksille ja yläkoululaisille

Turkulaiset soutuseurat järjestävät 21.4. kauppakeskus Skanssissa sisäsoututapahtuman. Tarjolla on kuntoviesti yrityksille ja soutua esittelevä viesti yläkoululaisille.

 

Tuplamestari Joonas Jousimo takanaan kaksikkoparinsa Vili Halava kultauinnilla.
B-tyttöjen pariaironelosen suomenmestarit.
Tuplamestari Eronen.
Triplamestari Minka Halava ja tuplamestari Ilona Poncin juhlimassa B-juniorityttöjen pariairokaksikon SM-kultaa.
Naisten pariaironelonen hopea tunnelmissa.

Turun Soutajat kahmi suomenmestaruuksia Valkeakosken alle 23-vuotiaiden  ja junioreiden SM-kilpailuissa (19.-20.8. 2017)

Valkeakosken Lotilanjärvellä soudetuissa nuorten alle 23-vuotiaiden ja junioreiden SM-kilpailuista Turun Soutajien urheilijat saavuttivat suomenmestaruuden seitsemässä eri sarjassa. Tuplamestareiksi soutivat Joonas Jousimo U23-miehisten yksikössä ja pariairokaksikossa, Kaisa Eronen A-tyttöjen yksikössä ja U23-naisten yksikössä ja Ilona Poncin B-tyttöjen pariairokaksikossa ja -nelosessa. Triplamestariksi leivottiin Minka Halava, joka oli voittavassa veneessä kaikissa B-tyttöjen SM-lähdöissä.

Jousimo voitti U23-yksikön selkeällä erolla ennen HmlS:n Samuli Seppälää. U23-pariairookaksikossa Jousimo parinaan Vili Halava olivat yhtä selkeitä voittajia ennen Pargas RK:n joukkueita.

- Hienoa että U23 SM-kilpailut soudettiin kerrankin eri aikaan  kuin U23 MM-kilpailut. Vielä pitäisi kilpailut saada täydelle 2000 m radalle, kommentoi Suomea alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa edustanut Jousimo.

Kaisa Eronen voitti lauantaina kultaa sekä A-tyttöjen että alle 23-vuotiaiden naisten yksikössä. Molemmissa lähdöissä voitto heltisi selvällä marginaalilla muihin mitalisteihin.  Lisäksi Eronen souti sunnuntaina SM-hopealle samaan aikaan soudetun aikuisten Isovene-SM regatan naisten pariaironelosessa yhdessä Paula Jääskeläisen, Inna Nurmen ja Inkeri Kyynäräisen kanssa. Joukkueen soutu oli hyvässä kuosissa ja ero voittaneeseen NS:n joukkueeseen oli lopulta melko pieni.

Lauantain A-juniorilähdöissä TS:n soutajien saavutti lisäksi kaksi hopeaa ja pronssin. A-tyttöjen pariairokaksikossa TS:n pari Minka Halava - Ilona Poncin hävisi kullan tiukan taistelun jälkeen ja TS:n pari Mette Hämeenaho-Wilhelmina Leppähaara tuli kolmanneksi.  A-poikien yksikössä Vili Halava taisteli vaikeuksien kautta itsensä toisena maaliin tiukassa TAKOn soutajien puristuksessa.

Lauantain juniorilähdöt kruunasi päivän viimeinen SM-lähtö, B-tyttöjen pariaironelonen. Sen vei nimiinsä TS:n joukkue Vilma Halava-Minka Halava-Mette Hämeenaho -Ilona Poncin ennen NS:n ja HmlS:n joukkueita.

Sunnuntaina Minka Halava ja Ilona Poncin jatkoivat B-tyttöjen SM-lähdöissä voittokulkuaan; Minka voitti ensin yksikkölähdön ja yhdessä tytöt voittivat vielä pariairokaksikkojen kilpailun.

Lisäksi sunnuntaina TS:n Vilma Halava otti SM-hopeaa C-tyttöjen yksikössä tiukan hopeakamppailun päätteksi.  B-poikien yksikössä taas TS:n vielä C-juniori-ikäinen Elias Ruohonen kamppaili itsensä hienosti karsinnoista A-finaaliin. 

Tulokset alla.

 

 

 

Kaisa Eronen pronsille naisten yksikössä ja hopealle naisten kaksikossa Inna Nurmen kanssa

 

Turun Soutajien menestys aikuisten pienveneiden SM-kilpailuissa Tampereella lepäsi tänä vuonna lähes kokonaan A-juniorisoutaja Kaisa Erosen varassa. Eronen souti hienosti pronssille naisten yksikössä häviten hopean vain 11 sekunnilla. Naisten pariairokaksikossa Eronen ja parinsa Inna Nurmi soutivat hienosti toiseksi.

- Soutu tuntui tosi hyvältä, linjasi Eronen yksikköfinaalin jälkeen.

Miesten yksikössä Antton Helmi oli viides ja Vili Halava kahdeksas. Naisten kevyessä yksikössä Wilhelmina Leppähaara oli viides.

Juniorilähdöissä TS:n soutajat menestyivät hyvin. 

Tulokset lauantai ja sunnuntai.

 

 

 

 

Helmi-Jousimo Nordic Open voittoon

Tampereen Kaukajärvellä soudettuista PM-kilpailuissa Turun Soutajat saalisti yhden Pohjoismaiden mestaruuden ja kolme pronssia. Miesten pariairokaksikossa voittoon souti pari  Antton Helmi-Joonas Jousimo. Finaali oli TS:n kaksikon hallinnassa koko matkan, lopussa vastustajat yrittivät iskeä, mutta Helmi-Jousimo vastasi sitkeästi. Jousimo oli puolta tuntia aikaisemmin ottanut jo miesten yksikössä pronssia.

- Aika kova puolituntinen, en ehtinyt edes yksiköiden palkintojen jakoon. Myös Antton venyi tänään hienosti, tiivisti Jousimo kisarupeamansa.  

A-junioreiden yksiköiden PM-lähdön taso oli kova. Mukana olivat junioreiden EM-kilpailuiden hopeamitalisti Tanskan Bastian Secher ja kahdeksas Norjan Jonas Slettemark Juel. Heidän takanaan TS:n Vili Halava otti pronssia vaativissa olosuhteissa.

Naisten yksikössä Inna Nurmi souti hienosti Nordic Open pronssille.

A-tyttöjen yksikössä Suomen edustajana soutanut TS:n Kaisa Eronen oli hienosti A-finaalissa viides.

Linkki tuloksiin.

Linkki kuvagalleriaan.

  

Kanavasoudut 2017 soudettu, TS:lle luokkavoittoja sunnuntaina

Kanavasoudut soudettiin koleissa mutta kuivissa olosuhteissa Lappeenrannassa 27.-28.5. Kisapäivistä sunnuntai oli Turun Soutajien edustajille menestyksekkäämpi. Luokkavoitoihin soutivat miesten pariairokaksikko Antton Helmi - Joonas Jousimo, A-junioripoikien yksikössä Vili Halava ja A-juniorityttöjen yksikössä Kaisa Eronen. Erityiskehut ansaitsee huiman kehitysharppauksen talven aikana ottanut Eronen, joka sipaisi muita soutajia pataan yli puolen minuutin erolla raskaassa vastatuulessa. Halava taas oli sarjansa ainoa osallistuja ja lähtö yhdistettiin miesten yksikköön josta heltisi D-finaalin voitto hyvällä ajalla.

Kaksikko Helmi-Jousimo voitti sunnuntaina NS:n Kirjola Bros kaksikon, joka lauantain 4km väliaikalähtökilpailuissa oli aiheuttanut TS:n kaksikolle kirvelevän tappion.

Tulokset Lappeenrannan Soutajien sivuilla, tässä linkki.

Turun Soutajat täyttää tänä vuonna 50v, pihajuhlat Uittamolla su 25.9. 2016

 

Arvoisa soudun ystävä

Turun Soutajat ry täyttää tänä vuonna 50 vuotta

Juhlan kunniaksi järjestämme pihajuhlat sunnuntaina 25.9. Turun Tonni –soutukilpailun jälkeen Uittamon venevajalla. Kilpailut alkavat kello 10 ja syntymäpäiväjuhla heti palkintojenjaon jälkeen noin kello 13. Juhlassa on leppoisan seuran ja ohjelman lisäksi tarjolla lounasruoka ja kakkukahvit. Juhlapaikalla on keräyslipas, johon voit lahjoittaa sopivaksi katsomasi ruokarahan tai tukisumman. Keräyksen tuotto menee Turun Soutajien juniorityön tukemiseen.

Ilmoittautuminen torstaihin 22.9. mennessä alla olevalla lomakkeella.

LM1x palkintojenjako. Vili Halava keskellä.
JM1xC palkintojenjako. Elias Ruohonen keskellä.
TS:n JM2xB JesseLehtonen-Elias Ruohonen lähdössä tosi toimiin.

Yksiköistä mestaruuksia SM-sprinteistä (4.9.2016)

Turun Soutajien Vili Halava souti miesten kevyen yksikön Suomenmestariksi SM-sprinteissä Porvoon Vecjkjärvellä. Nesteen Soutajien Panu Soitso taipui tiukan 500m taistelun puolivälissä kun Halava otti kovan noston.

- Hyvä soutu, kisa oli hallinnassa alusta asti. Sain hyvän startin toisin kuin A-junioreiden lähdössä, kertasi Halava kisaansa.

Vasta 17-vuotias Halava oli ainoa TS:n edustaja aikuisten lähdöissä. TS:n edustusta, ja kisojen osanottajamäärää muutenkin, verotti erityisesti samaan aikaan Puolassa soudettu opiskelijoiden MM-regatta.

Viikonlopun toisen mestaruuden TS:lle toi C-poikien yksiköissä Elias Ruohonen. Ruohonen taltutti HmlS:n luunkovan Lauri Nevalaisen heti lähdössä eikä suostunut päästämään tätä ohi.

- Huomasin jo B-poikien lähdössä että starttini toimii ja sillä rutistin heti alussa kärkeen, kertoi Ruohonen.

Kaiken kaikkiaan kisaviikonloppu sujui hienosti.

- Hyvä viikonloppu, hyviä soutuja monelta juniorilta. Erityisesti ilahdutti tänä kesänä soudun aloittaneen Kaisa Erosen hyvät otteet B-juniorilähdöissä. Kaisa on tehnyt hyvin töitä, kehui junioreita jälleen viikonlopun luotsannut valmentaja Inkeri Kyynäräinen.

Muut Turun Soutajien mitalistit viikonlopun SM-lähdöissä:

A-juniorilähdöt

yksikkö tytöt: Wilhelmina Leppähaara pronssia

yksikkö pojat: Vili Halava hopeaa

kaksikko pojat: Otto Öhman-Vili Halava hopeaa

B-juniorilähdöt

yksikkö tytöt: Minka Halava hopeaa

yksikkö pojat: Elias Ruohonen pronssia

pariairokaksikko tytöt: Kaisa Eronen-Minka Halava hopeaa

pariairokaksikko pojat: Elias Ruohonen-Jesse Lehtonen hopeaa

D-juniorilähdöt

yksikkö tytöt: Vilma Halava hopeaa

 

U23 pariairokaksikoiden palkintojenjako. (kuva: Vilma Halava)
A-tyttöjen pariairokaksikoiden palkintojenjako. (kuva: Vilma Halava)

Pariairokaksikoille SM-kultaa nuorten ja junioreiden SM-kilpailuista - naiset pronsilla Isovene-SM lähdössä (22.8.2016)

 

Valkeakosken Lotilan järvellä riitti kuhinaa kun junioreiden ja alle 23v. SM-kilpailut ja isojen veneiden SM-kilpailut vedettiin poikkeuksellisesti läpi samana viikonloppuna. Turun Soutajien saalis isovene SM-kilpailuista jäi tällä kertaa naisten pariaironelosen pronssiin miesten kärsittyä kalustorikosta perämiehettömässä nelosessa. Naisten pariaironelosessa soutivat Inna Nurmi, Inkeri Kyynäräinen, Paula Jääskeläinen ja Sanni Jyrkkänen. Naiset olivat hienosti mukana lopun mitalitaistossa Nesteen ja TAKOn soutajien joukkueiden kanssa.

Alle 23v. SM-kilpailuissa miesten pariairokaksikko Kalle Henriksson - Antton Helmi otti odotetusti Suomen mestaruuden ennen TAKOn Raamin veljeksiä, joille kelvollisesti kampoihin laittoi kolmanneksi soutanut TS:n A-juniori kaksikko Otto Öhman - Vili Halava. Hetkeä aiemmin kaksikko Öhman-Halava oli jäänyt yllättäen, selvästi heikommalla soudulla, kolmanneksi A-junioreiden pariairokaksikossa.

Henriksson-Helmi kaksikon SM-kulta oli toinen TS:n viikonlopun  Suomen mestaruuksista, ensimmäisen toi A-tyttöjen pariairokaksikko Minka Halava-Ilona Poncin. A-tyttöjen pariairokaksikko oli TS:n juhlaa, saaliina kolmoisvoitto kun lähdössä toiseksi souti kaksikko Kaisa Eronen-Wilhelmina Leppähaara ja kolmanneksi kaksikko Eerika Moisanen-Alma Heino.

Muut Turun Soutajien mitalistit viikonlopun SM-lähdöissä:

U23 lähdöt

yksikkö miehet: Antton Helmi havisi kultamitalin harmittavasti loppukiritaistelussa

A-juniorilähdöt

yksikkö tytöt: Wilhelmina Leppähaara souti pronssia

yksikkö pojat: Vili Halava souti pronssia tiukassa loppukirikampailussa

B-juniorilähdöt

yksikkö tytöt: WIlhelmina Leppähaara souti hienosti hopeaa häviten voittajalle vain 3 sekuntia, Minka Halava souti pronssia

pariairokaksikko tytöt: Minka Halava-Ilona Poncin souti hopeaa, johtivat puoleen matkaan asti, mutta joutuivat taipumaan lopussa

pariairokaksikko pojat: Elias Ruohonen-Jesse Lehtonen souti hopeaa hienon taistelun jälkeen

C-juniorilähdöt

yksikkö pojat: Elias Ruohonen souti pronssia, taisteli loppuun asti tiukasti hopeasta

D-juniorilähdöt

yksikkö tytöt: Vilma Halava souti tiukan loppukirikamppailun jälkeen hopeaa

 

TS:n joukkue harjoituksissa.

World Masters Regatta 2016 syyskuussa Kööpenhaminass

2016 World Masters Regatta järjestetään Kööpenhaminassa  8.-11.9. Turun Soutajien  joukkue, jossa soutavat  Antti, Pekka, Jorma ja Keijo, osallistuu kilpailuissa  sarjoihin G-65 ja H-70 veneluokassa 4-. Kovat vetoharjoitukset kilpailuja varten on jo aloitettu.

Helmi-Jousimo loppukirissä. (Kuva: Jani Heino)
Kaisa ja Alma pikasrintissä. (Kuva: Jani Heino)
Traileri täynnä. (Kuva M. Hirvinen)

Kaksi hopeaa TS:n saaliina Tampereen SM-kilpailuista (2.-3.7.2016)

Joonas Jousimo oli HmlS:n Robert Venin jälkeen toinen miesten yksikössä Kaukajärvellä järjestetyissä SM-souduissa. Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen kamppaili Jousimon kanssa kakkospaikasta.

Pariairokaksikossa pari Antton Helmi- J. Jousimo kärsi kirvelevän tappion Nesteen Kilpeläinen-Naukkarinen parille.

- Tonni oltiin hyvin mukana ja yritettin iskeä. Ei tehonnut. Vähän painoi vastatuuleen soudettu yksikkö jaloissa, Joonas Jousimo totesi tuoreeltaan lähdön jälkeen.

Naisten pariairokaksikossa TS:n pari Paula Jääskeläinen - Inna Nurmi oli hienosti neljäs. Naisten yksikössä TS:llä oli kolme soutajaa, Paula Jääskeläinen oli kuudes, Sanni Jyrkkänen sitsemäs ja Inna Nurmi kymmenes.

Turun Soutajat osallistui Kaukajärvellä soudettuihin aikuisten SM-kilpailuihin seitsemän soutajan voimin, lisäksi kisojen yhteydessä soudettuun junioriregattaan osallistui kuusi nuorta soutajaa, mukana myös pari ensikertalaista. Juniorilähdöissä TS:n joukkueista  voittoihin soutivat lauantaina B-junioripoikien pariairokaksikko Jesse Lehtonen-Elias Ruohonen ja C-poikien pariairokaksikossa Vilma Halava-Elias Ruohonen ja sunnuntaina poikien 200m pikasprintissä Elias Ruohonen. Voittojen lisäksi viikonloppuun mahtui monta hienoa soutua koko joukkueelta. Linkki tuloksiin alla.

Tulokset.

Helmi-Jousimo viihtyy pallilla.

Helmi-Jousimo Nordic Openin pariairokaksikon voittoon (päivitetty 19.6.)

Turun Soutajien pariairokaksikko Antton Helmi-Joonas Jousimo voitti Ruotsin Mölndalissa soudetun Nordic Open regatan lähdön. Kovassa kelissä, 7 m/s vastatuulen, soudetussa kilpailussa kaksikon tekninentaito toi vakuuttavan voiton. Valitettavasti kaksikkoa ei ole tavoitettu kommentoimaan suoritustaan. 

TS:n A-junioripariairokaksikko Otto Öhman-Vili Halava edusti lauantain JNM-lähdössä Suomea. Kaksikko tuli lähdössä viidenneksi selvästi voittajalle jääneinä. 

- Ei ollut vielä tarpeeksi taitoa soutaa näin vaikeissa olosuhteissa, totesi kaksikko ja lupasi yrittää parantaa tasoaan sunnuntaina saman veneluokan Nordic Open lähdössä.

Turun Soutajia Mölndalissa edustaa myös Wilhelmina Leppähaara B-junioreiden yksikössä ja kaksikossa.

Sunnuntaina keli oli soutajille hieman armollisempi, tosin sivutuulta oli jonkun verran. Kaksikko Öhman-Halava eteni karsintansa toisina A-finaaliin ja oli finaalin viides.

- Ehdottamasti paras soutumme yhdessä toistaiseksi. Sijoitus tosin olisi saanut parempi, totesi kaksikon tahti Vili Halava.

TS:n Wilhelmina Leppähaara saavutti sunnuntaina kaksi A-finaalipaikkaa; B-tyttöjen yksikössä ja B-tyttöjen pariairokaksikossa yhdessä HmlS:en Olivia Vanamon kanssa. Kummasakin finaalilähdössä sijoitus oli kuudes.

Regatan tuloksia näkee Facebookissa  ja osoitteessa http://www.mrk.nu/

Kanavasoudut 2016

Kanavasoudut järjestettin Lappeenrannassa 11.-12.6. Turun Soutajat osallistui kilpailuihin pienellä joukkueella, Nikolai DeMartini osallistui miesten yksikköön lauantaina ja junioreista  kaksikko Otto Öhman-Vili Halava A-junioreiden pariairokaksikko sekä Wilhelmina Leppähaara B-junioreiden yksikkö ja pariairokaksikko lähtöihin. TS:n soutajista kovin jälkeä teki pariairokaksikko Öhman-Halava voittaen molempina päivinä luokkansa.

Tulokset.

Amis-soudut 2016

Perinteikkäät Amis-soudut järjestettiin Aurajoessa 18.5. Kilpailut sujuivat totutun tehokkaasti ja sää suosi kilpailijoita ja järjestäjiä.

Kilpailuita järjestämässä olivat Turun Kirkkoveneseura ry apunaan Turun Soutajien nuoret soutajat.

Linkki Aamuset-lehden juttuun tässä

 

Uittamon ratahanke myötätuulessa

Uittamon soutu- ja melontakeskuksen rakennetaan 1000 m:n poijutetut radat. Ratoja tulee kaksi (siis kolme poijuriviä). Suunniteltu sijainti näkyy oheisesta karttakuvasta. 

Turkulaiset soutu- ja melontaseurat ovat sitoutuneet osallistumaan ratahankkeen kustannuksiin.

Tainio nopein Pöytyän maastossa

 

Toni Tainio oli nopein Pöytyän Haukkavuorella juostuissa Turun Soutajien maastojuoksukilpailuissa. Keli ja olosuhteet sousivat juoksijoita ja tunnelma kisapaikalla oli muutenkin loistava.

Tulokset:

Miehet 5km

1. Toni Tainio 20.37
2. Vili Halava 22.07
3. Antton Helmi 22.36
    Seppo Henriksson 22.36
5. Kalle Henriksson 25.07
-  Kasper Hirvilampi DNS

 

Juniorit 2.5 km

1. Vilma Halava 14.12

 

Juniorit 1 km

1. Pihla Halava 9.16

 

JD2x: Vilma Halava, Elias Ruohonen

Sprintti-SM tuloksia Porvoon Veckjärveltä (30.8. 2015)

Turun Soutajien miesten pariaironelonen, Joonas Jousimo, Antton Helmi, Matus Kostal, Vili Halava, souti toiseksi SM 500m kilpailuissa Porvoossa. Joukkueen sijoitus oli pienoinen yllätys viime viikonlopun Isovene-SM kisojen perusteella. Kilpailun voiton vei Nesteen Soutajien väkivahva ykkösjoukkue.

- Optimisuoritus tällä veneellä, Matus on soutanut tänä kesänä aika vähän ja Vili on vasta juniori, jonka voimatasot eivät ihan vielä vastaan Nesteen vahvoja miehiä. Hyvä lähtö oli hopean salaisuus, kommentoi joukkueen kapteeni Joonas Jousimo.

Miesten yksiköissä TS:n saalis jäi laihemmaksi, tuloksena Jousimon ja Helmen viides ja kuudes sija.

Juniorit taas mitaleilla

Lauantain juniorilähdöissä Vili Halava oli A-juniripoikien yksikön kolmas, kuten myös Minka Halava C-tyttöjen  ja Elias Ruohonen C-poikien yksikössä. D-junioripoikien yksiköissä Elias Ruohonen oli ykkönen ja D-tyttöjen yksikössä Vilma Halava toinen.

Sunnuntaina TS:n juniorit urakoivat pariairokaksikoissa ja pariaironelosessa. Lähtönsä voittivat C-junioriMixnelonen, Minka Halava,Elias Ruohonen, Jesse Lehtonen, Vilma Halava, sekä D-junioriMixkaksikko Elias Ruohonen - Vilma Halava. C-poikien pariairokaksikossa Ruohonen-Lehtonen pari souti hopealle ja B-tyttöjen vastaavassa lähdössä pari Wilhelmina Leppähaara - Minka Halava pronssille.

Kaiken kaikkiaan nyt päättynyt soutukausi sujui TS:n junioreilta erittäin positiivisissa merkeissä. Joukkueella oli kaikissa kesän harjoituksissa ja kilpailuissa hieno tekemisen meininki ja tulokset olivat sen mukaisia. Tästä on hyvä suunnata katseet ensi kauteen.

Porvoon soutujen lauantain tulokset ja sunnuntain tulokset.

JCMix4x: Ilona Poncin (s), Elias Ruohonen, Minka Halava, Vilma Halava (b)

Valkeakosken isovene SM-kisoissa tasaista menestystä (23.8.2015)

 

Valkeakosken isovene-SM kisoista Turun Soutajien miesjoukkueet tekivät tasaista jälkeä lähdöissään. Iltapäivän ensimmäisessä lähdössä, perämiehettömässä nelosessa, TS tuli toiseksi joukkueella Kalle Henriksson, Alexis Poncin, Joonas Jousimo, Kasper Hirvilampi.

- Soutu tuntui ihan hyvältä, mutta Takon joukkue oli tänään vain liian kova vastus, totesi joukkueen kuopus Alexis Poncin kisan jälkeen.

Pariaironelosessa TS:n joukkue Henriksson, Hirvilampi, Jousimo, Antton Helmi sijoittui kolmanneksi. Joukkue vaikutti hieman pettyneeltä kisan jälkeen.

- Ei oikein lähtenyt vene liukuun, totesi tahtina soutanut Antton Helmi.

Päivän viimeisessä miesten lähdössä, miesten kahdeksikossa, TS ei pystynyt uusimaan viimevuotista voittoaan. Tuloksena oli toinen sija Takon soutajien jälkeen. Turun Soutajien hopeajoukkueessa soutivat Henriksson, Vili Halava, Matus Kostal, Poncin, Helmi, Kim Koskinen, Jousimo, Hirvilampi, coxinaan Heli Halava. 

-  Liian kovat odotukset meillä. Tuli liikaa paineita. Ensi vuonna kukaan ei odota mitään ja sitten me voitamme, totesi Matus Kostal iloiseen tyyliinsä kisan jälkeen. 

- Joukkueen nuorimmat miehetkin selvisivät urakasta erinomaisesti. Oli hienoa päästä joukkueeseen, totesi kokenut Kim Koskinen kisan jälkeen.

Juniorilähdöissä menestystä

Sm-kisojen yhteydessä soudettujen Valkeakosken soutujen juniorilähdöissä Turun Soutajien juniorit olivat kovassa vireessä. Lauantainan B-tyttöjen pariaironelosessa TS:n seurajoukkue Vilma Halava, Minka Halava, Wilhelmina Leppähaara, Ilona Poncin voitti HmlS-JSV-SMARK yhdistelmä joukkueen komeasti loppukiritaistelussa. C-junioreiden pariaironelosessa joukkue Halava-Halava-Elias Ruohonen-Poncin oli toinen kumpanakin päivänä häviten vain Tako-HmlS poikien yhdeistelmä joukkueelle.

A-junioripoikien pariairokaksikko Vili Halava-Alexis Poncin voitti lähtönsä hyvällä ajalla. B-junioripoikien yksikössä Vili Halava oli lauantaina nopein ja Wilhelmina Leppähaara tyttöjen vastaavassa lajissa molempina päivinä toinen.

Lauantaina C-juniorityttöjen yksikössä TS:n soutajat ottivat hienon kaksoisvoiton, kun Minka Halava voitti tiukassa loppukiri taistelussa Ilona Poncinin. Sunnuntaina Halava - Poncin kaksikko voitti helposti C-tyttöjen pariairokaksikkolähdön ja olisi ilman varusteongelmia haastanut myös lähdön voittaneen HmlS:n poikakaksikon. Samassa lähdössä TS:n pari Elias Ruohonen - Vilma Halava otti pronssia. Ruohonen oli myös lauantaina C-poikien yksikössä kolmas.

Junioreiden kilpailut sujuivat kaikenkaikkiaan iloisissa merkeissä, onnistumisia tuli kaikille. Lisäksi järjestävä seura Valkeakosken Vesiveikot ansaitsee kiitokset hienoista kisoista.

Tulokset kokonaisuudessaan  Vesiveikkojen sivuilla.

 

 

Helmi - Jousimo parilta flunssaisenakin nappisuoritus Kaukajärven SM-kisoissa

Turun Soutajien pari  Antton Helmi - Joonas Jousimo souti pariairokaksikoiden Suomen mestareiksi Tampereen Kaukajärvellä sunnuntaina. Voitto oli pienoinen yllätys, ennakkosuosikkeina kisaan lähti Takon Soutajien maajoukkuekaksikko Petäjäniemi - Petäjäniemi, mutta Helmi - Jousimo voitti takolaiset jo lauantain alkuerässä ja jatkoi samalla linjalla sunnuntain finaalissa.

- Kisa oli tiukka mutta meidän suunnitelma piti. Päästiin startista karkuun ja pidettiin johtoasema. Fiilis on nyt hyvä ja hyvin väsynyt, kertoi Helmi kisan jälkeen.

TS:n panoksen pariairokaksikossa täydensi pari Toni Tainio - Kalle Henriksson sijoittuen hienosti kisan neljänneksi. 

Joonas Jousimo otti myös yksikössä odotetusti SM-mitalin soutaen toiseksi HmlS:n Robert Venin jälkeen. Pronssin nappasi Nesteen Theodor Kivistö, jonka Jousimo piti varmasti etupuolellaan koko kisan ajan.

- Ihan hyvin pysyi jonkinlainen suoritustaso yllä, vaikka sairaana vähän tuli vedettyä. Tyytyväinen olen lopputulemaan. Yksikkö pysyi tavoitteessa ja kaksikko onnistui yli odotusten, Jousimo kommentoi viikonloppuaan.

Lauantain juniorilähdöissä TS:lle odotettua menestystä

Aikuisten SM-lähtöjen karsintojen sekaan oli lauantaina sijoitettu junioreiden regattalähtöjä. Niissä luokkavoittoihin soutivat Vili Halava B-poikien yksikössä ja tiukan sekunttitaistelun jälkeen Minka Halava C-tyttöjen yksikössä. B-tyttöjen yksiköissä Wilhelmina Lepppähaara oli kolmas, kuten myös Elias Ruohonen C-poikien yksikössä. Kaksikoissa TS:n parit ottivat hopeaa.

Kilpailujen tulokset.

TS:n joukkue Solvallassa 2015
Takarivissä Antton, eturivi vasemalta: Vilma, Wilhelmina, Elias, Minka, maskotti Pihla, Vili ja Jesse (kuvasta puuttuu Kalle)

Helmi-Henriksson parille SM-kultaa U23-pariairokaksikossa, Halavalle B-junioripoikien yksikössä

 

Turun Soutajien joukkue Antton Helmi - Kalle Henriksson voitti  U23-pariairokaksikoiden Suomen mestaruuden sunnuntaina Espoon Solvallassa järjestetyissä SM-kilpailuissa. Kaksikon selvän voiton salaisuus oli Antton Helmen mukaan riittävä harjoittelu.

U23-yksiköissä Antton Helmi oli kolmas häviten tiukassa loppukiritaistossa Nesteen O-P Karppiselle ja TAKOn Antti Koiraselle. Kalle Henriksson oli A-finaalin kuudes.

Juniorilähdöissä Turun Soutajien nuoret urheilijat saavuttivat useita SM-mitalisijoja. Lauantaina SM-lähdöissä kilpailivat A- ja C-juniorit. A-junioripoikien yksikössä Vili Halava oli kolmas ja C-juniorityttöjen yksikössä Minka Halava oli kovan taistelun jälkeen toinen. C-junioripoikien yksikössä Elias Ruohonen oli kolmas ja Jesse Lehtonen täydensi TS:n suoritusta ollen neljäs. Sunnuntaina SM-lähdöistä ohjelmassa olivat B-junioreiden lähdöt. B-junioripoikien yksikön voitti TS:n Vili Halava, ennen  JSV:n hyvin taistellutta Markus Malmbergiä. B-tytöissä Wilhelmina Leppähaara oli samassa luokassa kolmas ja Minka Halava neljäs. B-tyttöjen pariairokaksikossa pari Minka Halava-Vilma Halava otti yllätyspronssia. 

Lisäksi TS:n soutajat kahmivat ison kasan mitaleita SM-kisojen yhteydessä soudetuissa regattalähdöissä.

Tulokset

Tampereen kv. soudut 2015: Joonas Jousimo toinen yksiköissä, Vili Halava hallitsi B-junioreissa

Turun Soutajien Joonas Jousimo souti toiseksi molempina kilpailupäivinä Tampereen kv. soutukilpailujen miesten yksikkölahdöissä. Voiton vei molemmilla kerroilla Hämeenlinnan Soutajien maajoukkuesoutaja Robert Ven. Sunnutain lähdössä TS:n Antton Helmi täydensi  joukkueen panosta nappaamalla pronssia. Ven ei lähde edustamaan Suomea kuun lopun PM-kilpailuihin, joten Jousimo saa kunnian edustaa Suomea Norjan Årungenissa.

Miesten ip-kaksikoissa TS:n Kalle Henriksson-Kasper Hirvilampi tulivat toiseksi heti maajoukkuekaksikko Naukkarinen-Kilpeläinen jälkeen. Edellä mainitut neljä yhden airon soutajaa valittiin Suomen joukkueeseen PM-kisojen 4- lähtöön.

Juniorilähdöissä TS:n Vili Halava voitti B-junioreiden yksikkökisan kumpanakin kilpailupäivänä. Lisäksi pari Halava-Jesse Lehtonen voitti B-junioreiden pariairokaksikkolähdön, ja pari Halava-Otto Öhman sijoittui kolmanneksi A-junioreiden vastaavassa lähdössä. A-juniorityttöjen yksikössä TS:n Mette-Louise Lindberg oli sunnuntaina kolmas.

Tulokset

Vasemmalta: K. Henriksson, Poncin, Hirvilampi, Jousimo, Helmi, Kostal, Smida, S. Henriksson, edessä cox Halava.

Turun Soutajien kahdeksikko voitti kultaa Valkeakosken SM-kisoissa

 

Turun Soutajien kahdeksikko, Kalle Henriksson, Kasper Hirvilampi, Seppo Henriksson, Joonas Jousimo, Antton Helmi, Alexis Poncin, Matus Kostal, Matej Smida, cox Vili Halava, juhli Valkeakosken Lotilanjärvellä järjestetyissä Isovene SM-kilpailuissa Suomen mestaruutta. Voitti tuli selvällä erolla toiseksi soutaneeseen helsinkiläiseen SMARKin joukkueeseen. Suosikkina pidetty, hallitseva mestari Takon Soutajat Tampereelta jätettiin tylysti pronssille. Turun Soutajat voitti kahdeksikon SM-kultaa edellisen kerran vuonna 2003.

Turun Soutajat johti kisaa koko matkan. Joukkueen kokeneimman soutajan, Seppo Henrikssonin, mukaan joukkueen lähtö oli huono mutta 500m ennen maalia voitto oli jo selvä asia. Joukkueen rungon muodostivat seuran alle 23-vuotiaat nuoret soutajat Kalle Henriksson, Joonas Jousimo, Kasper Hirvilampi ja Antton Helmi. Heidät lisäkseen joukkueessa soutivat ranskansuomalainen, vasta 17-vuotias Alexis Poncin sekä turunslovakialaiset Matus Kostal ja Matej Smida. 

Muissa Valkeakosken SM-lähdöissä Turun Soutajien  päivä oli hopea voittoinen. Miesten pariairo nelosessa joukkue Kalle Henriksson, Kasper Hirvilampi, Matej Smida, Joonas Jousimo tuli otti SM-hopeaa, samoin kuin joukkue Kalle Henriksson, Kasper Hirvilampi, Joonas Jousimo, Antton Helmi ip nelosessa.

Valkeakosken kilpailujen tulokset Vesiveikkojen sivuilla.

(kuvat: Markku Hirvinen)

Jousimo hopealle U23 yksiköissä, Henriksson-Hirvilampi kahdesti hopealle U23 kaksikoissa

 

Jänsänkoskella soudetut junioreiden ja U23 SM-kilpailut sujuivat Turun Soutajien joukkueelta hopea voittoisesti. U23 ikäluokassa Joonas Jousimo oli yksiköissä toinen ja pari Kalle Henriksson-Kasper Hirvilampi oli toinen sekä pariairo että ip kaksikossa.

 

Junioreiden SM-lähdöissä mitaleille soutivat:

A-juniorit: Alexis Poncin, pronssia yksikössä

Vili Halava - Alexis Poncin, hopeaa pariairokaksikossa

Helka Tossavainen - Juni Hurme, pronssia pariairokaksikossa

B-juniorit: Wilhelmiina Leppähaara - Juni Hurme, hopeaa pariairokaksikossa

Wilhelmiina Leppähaara, pronssia yksikössä

C-juniorit: Elias Ruohonen - Jesse Lehtonen, kultaa pariairokaksikossa

Wilhelmiina Leppähaara - Minka Halava, kultaa pariairokaksikossa

Vilma Halava - Ilona Poncin, hopeaa pariairokaksikossa

Jesse Lehtonen, hopea  yksikössä

Wilhelmiina Leppähaara, hopea  yksikössä

Minka Halava, pronssia yksikössä

 

Tulokset lauantai ja sunnuntai

 

Henrikssonille kaksi hopeaa ja Jousimolle pronssia SM-kisoista

 

Turun Soutajien Kalle Henriksson souti SM-kisoissa toiseksi miesten kevyessä yksikössä.  Henriksson haastoi kilpailun voittaneen TAKOn J-P Petäjäniemen jo lauantain alkuerissä ja jäi sunnuntain finaalissa alle 5 sekuntia voittajasta. TS Kasper Hirvilampi jäi tiukassa loppukiri kappailussa neljänneksi. 

Joonas Jousimo souti pronssille miesten yksikössä, voiton vei odotetusti Robert Ven ja toiseksi tuli Turussakin paljon harjoitteleva Nesteen Joel Naukkarinen. Turkulaispanoksen täydensi O-P Karppinen (NS) neljännellä sijallaan.

Miesten ip kaksikossa pari Kalle Henriksson-Kasper Hirvilampi oli toinen.  Naisten yksikössä TS:n Sanni Jyrkkänen oli viides.

 

Linkki Tuloksiin.