Williamin loppukiri puree.
Kauhukahva ei käytössä kulu.
Konehuone.
Kahdeksikko.

Laajaa menestystä Valkeakosken SM-kilpailuissa - hyvällä yhteishengellä (25.-26.8.2018)

Turun Soutajat menestyi erinomaisesti ja ilahduttavan laajalla rintamalla Valkeakosken juniorien ja nuorten SM-kilpailuissa ja aikuisten isovene SM-kilpailuissa. Seuran puheenjohtajaa Markku Hirvistä lämmitti lukuisien mestaruuksien ja mitalien ohella erityisesti kaikkialla huokunut seuran yhteishenki ja iloinen tekemisen meininki.

Lauantaina ilonaiheina A-tytöt...

Lauantaina kilpailut alkoivat A-junioreiden yksiköillä. TS saalisti kaksoisvoiton A-tytöissä, kun Kaisa Eronen souti suvereeniin voittoon ja Malin Eriksson oli hienosti toinen. Alle 23-vuotiaiden naisten yksikössä järjestys oli sama täydennettynä Minka Halavan kolmossijalla.

A-juniorityttöjen pariairokaksikkolähtökin päättyi TS:n kaksoisvoittoon, tällä kertaa joukkueilla Halava-Eriksson ja Wilhelmiina Leppähaara- Kaisa Eronen.

... ja U23 miehet...

Miesten alle 23-vuotiaiden sarjassa TS uusi pariairokaksikon voiton joukkueella Otto Öhman-Vili Halava.

- Meillä oli parin veneenmitan johto, mutta sitten otti tuulisessa säässä airo kiinni ja vene pysähtyi. Muut saivat meidät kiinni, mutta saimme puristettua lopussa uudelleen kärkeen, Otto Öhman summasi kisan kulkua.

Vili Halava oli lisäksi yksikössä hopellla TAKOn Antti Koirasen jälkeen.

...sekä nuorimmat juniorit

C-tyttöjen pariairokaksikossa TS:n Pilvi Österman-Vilma Halava nappasivat SM-hopeaa. D-poikien yksikössä William Öhman oli mahtavalla loppukirillä myös toinen ja D-tyttöjen yksikössä Lilia Toivonen taisteli itsensä kovassa kelissä kolmanneksi.

Naisten pariaironelonen SM-kultaan

Aikuisten isovenelähdöissä TS otti kultaa naisten ainoassa SM-lähdössä eli pariaironelosessa joukkueella Inkeri Kyynäräinen-Inna Nurmi-Paula Stenberg-Kaisa Eronen. Joukkueen tahtiairo Eronen piiskasi joukkueensa hienoon vauhtiin ja näin viime vuotinen hopea saatiin kirkastettua. Toiseksi kovassa taistelussa tuli TAKO ennen SMARK:a.

- Harjoittelu tuotti tulosta, yhteissoutu sujui paremmin kuin koskaan, totesi keulasoutaja Inkeri Kyynäräinen voiton jälkeen.

Miesten isovenelähdöissä TS:lla oli kaksi joukkuetta, pariaironelonen ja kahdeksikko. Näistä ensimmäinen päätyi kolmanteen sijaan joukkueella Teemu Kipinoinen-Antton Helmi-Joonas Jousimo-Vili Halava.

- Saatiin hyvä startti, johdettiin tonni ja sitten muiden parempi matkavauhti tuli esiin, joukkueen nestori Teemu Kipinoinen summasi kisan jälkeen.

Kahdeksikossa tuloksena oli hieno hopeasija täpärästi ennen Nesteen Soutajia. TAKO oli tänä vuonna liian kova lyötäväksi sekä kahdeksikossa että pariaironelosessa. TS:n kahdeksikko oli hieno yhdistelmä kokemuksen tuomaa taitoa ja nuorten soutajien  konehuoneen voimaa - joukkueessa soutivat  Teemu Kipinoinen, Otto Öhman, Antton Helmi, Jussi Hämäläinen, Joonas Jousimo, Vili Halava, Anton Westerlund ja Jan Karsten, coxinaan Heli Halava.

Junioreille sunnuntaina nelossijoja

Sunnuntain junioreiden SM-lähdöissä saaliina oli pelkkiä nelossijoja - C-tyttöjen yksikössä Vilma Halava, C-poikien yksikössä William Öhman sekä B-tyttöjen kaksikossa Pilvi Österman-Vilma Halava jatkoivat kisarupeamaansa hienosti taistellen.

(Teksti VH, kuvat: Inkeri Kyynäräinen co.)

Helmi-Jousimo pallilla.
Kaisa hopealla.
Malin naisten kevyen yksikön pronssilla.
Tyttöjen pariaironelosen kultajoukkue.

Helmi-Jousimo mestareiksi — myös Eronen, Eriksson ja Stenberg mitaleille pienvene SM-kilpailuissa.     (Tampere 11.-12.8. 2018)

Turun Soutajien kaksikko Antton Helmi - Joonas Jousimo palasi kultakantaa parin vuoden tauon jälkeen Tampereella soudetuissa pienvene SM-kilpailuissa. Sunnuntain finaaliin suoraan alkuerästä edennyt pari sai finaalissa kelpo vastuksen TAKOn soutajien Koiranen-Kauppi kaksikolta, mutta lopun kiivaassa taistossa TS:n soutajat pitivät johtonsa maaliin asti.

- Kova taistelu, kaikkemme annoimme radalle ja se riitti, totesi Antton Helmi kisan jälkeen.

Jousimo souti jo ennen pariairokaksikkolähtöä hopealle miesten yksikössä Hämeenlinnan Robert Venin jälkeen. Naisten SM-finaaleissa Kaisa Eronen uusi hienosti yksikön hopeansa, pari Paula Stenberg - Eronen oli pariairokaksikossa kolmas, ja Malin Eriksson naisten kevyen yksikön kolmas.

TS:lla oli sekä miesten että naisten pariairokaksikon A-finaaleissa kaksi joukkuetta, naisissa kaksikko Minka Halava - Malin Eriksson oli neljäs ja miehissä kakkosjoukkue Otto Öhman - Vili Halava selvitti tiensä A-finaaliin ja oli siinä viides.

Lauantaina junioreiden isoveneistä SM-kultaa

Kaukajärven kilpailujen yhteydessä soudettin myös tyttöjen pariaironelosen SM-lähtö, jonka TS:n joukkue Wilhelmina Leppähaara - Mette Hämeenaho - Minka Halava - Kaisa Eronen voitti alkuvaikeuksien jälkeen.

Helmi-Jousimo voittoon Sorøn Nordic Open regatassa lauantaina, Kaisa Eronen neljäs junioreiden PM-lähdössä

Turun Soutajien pariairokaksikko Antton Helmi-Joonas Jousimo voitti selvästi lauantain Nordic Open lähdön Sorøssä.

- Kesän tähän asti paras veto. Ensimmäisen tonnin keli oli paha, mutta saimme revittyä eroa jo siinä, jälkimmäisellä tonnilla keli oli parempi, ja johto säilyi. Lupaa hyvää huomisen sunnuntain vedolle, kertoi tahtiairo Joonas Jousimo.

Sorøn regatan yhteydessä soudetaan myös junioreiden PM-kilpailut. Niissä Suomen edustajana soutanut TS:n Kaisa Eronen pääsi alkueristä A-finaaliin ja oli lopulta kisan neljäs. TS:n Malin Eriksson oli B-finaalin kolmas.

Linkki tuloksiin.

Tuplamestari Joonas Jousimo takanaan kaksikkoparinsa Vili Halava kultauinnilla.
B-tyttöjen pariaironelosen suomenmestarit.
Tuplamestari Eronen.
Triplamestari Minka Halava ja tuplamestari Ilona Poncin juhlimassa B-juniorityttöjen pariairokaksikon SM-kultaa.
Naisten pariaironelonen hopea tunnelmissa.

Turun Soutajat kahmi suomenmestaruuksia Valkeakosken alle 23-vuotiaiden  ja junioreiden SM-kilpailuissa (19.-20.8. 2017)

Valkeakosken Lotilanjärvellä soudetuissa nuorten alle 23-vuotiaiden ja junioreiden SM-kilpailuista Turun Soutajien urheilijat saavuttivat suomenmestaruuden seitsemässä eri sarjassa. Tuplamestareiksi soutivat Joonas Jousimo U23-miehisten yksikössä ja pariairokaksikossa, Kaisa Eronen A-tyttöjen yksikössä ja U23-naisten yksikössä ja Ilona Poncin B-tyttöjen pariairokaksikossa ja -nelosessa. Triplamestariksi leivottiin Minka Halava, joka oli voittavassa veneessä kaikissa B-tyttöjen SM-lähdöissä.

Jousimo voitti U23-yksikön selkeällä erolla ennen HmlS:n Samuli Seppälää. U23-pariairookaksikossa Jousimo parinaan Vili Halava olivat yhtä selkeitä voittajia ennen Pargas RK:n joukkueita.

- Hienoa että U23 SM-kilpailut soudettiin kerrankin eri aikaan  kuin U23 MM-kilpailut. Vielä pitäisi kilpailut saada täydelle 2000 m radalle, kommentoi Suomea alle 23-vuotiaiden MM-kilpailuissa edustanut Jousimo.

Kaisa Eronen voitti lauantaina kultaa sekä A-tyttöjen että alle 23-vuotiaiden naisten yksikössä. Molemmissa lähdöissä voitto heltisi selvällä marginaalilla muihin mitalisteihin.  Lisäksi Eronen souti sunnuntaina SM-hopealle samaan aikaan soudetun aikuisten Isovene-SM regatan naisten pariaironelosessa yhdessä Paula Jääskeläisen, Inna Nurmen ja Inkeri Kyynäräisen kanssa. Joukkueen soutu oli hyvässä kuosissa ja ero voittaneeseen NS:n joukkueeseen oli lopulta melko pieni.

Lauantain A-juniorilähdöissä TS:n soutajien saavutti lisäksi kaksi hopeaa ja pronssin. A-tyttöjen pariairokaksikossa TS:n pari Minka Halava - Ilona Poncin hävisi kullan tiukan taistelun jälkeen ja TS:n pari Mette Hämeenaho-Wilhelmina Leppähaara tuli kolmanneksi.  A-poikien yksikössä Vili Halava taisteli vaikeuksien kautta itsensä toisena maaliin tiukassa TAKOn soutajien puristuksessa.

Lauantain juniorilähdöt kruunasi päivän viimeinen SM-lähtö, B-tyttöjen pariaironelonen. Sen vei nimiinsä TS:n joukkue Vilma Halava-Minka Halava-Mette Hämeenaho -Ilona Poncin ennen NS:n ja HmlS:n joukkueita.

Sunnuntaina Minka Halava ja Ilona Poncin jatkoivat B-tyttöjen SM-lähdöissä voittokulkuaan; Minka voitti ensin yksikkölähdön ja yhdessä tytöt voittivat vielä pariairokaksikkojen kilpailun.

Lisäksi sunnuntaina TS:n Vilma Halava otti SM-hopeaa C-tyttöjen yksikössä tiukan hopeakamppailun päätteksi.  B-poikien yksikössä taas TS:n vielä C-juniori-ikäinen Elias Ruohonen kamppaili itsensä hienosti karsinnoista A-finaaliin.